Friday, June 3, 2011

Kelahiran Dibulan Jun

Assalammualaikum semua!! Bertemu kembali dalam entry yang penuh informasi dan hiburan menarik sentiasa memenuhi pencarian ilmu anda. Okew... semangat betoi aq promosi blogger ak niew.. ase nyew minggu nie sebanyak 30 kali ak promosi blog ak kat seluruh Malaysia. Dari sms, email dan rangkaian sosial Facebook dan twitter jugak ak gunakan. Oleh itu, sempena kempen 2 minggu bersama blog, ak harap korang sentiasa mengunjungi laman webblong nie. Walaupun taraf nye redah, "yelah,, orang tak main la blogger, sekarang niew orang guna domain" Tetapi blogger tetap menjadi salah satu pilihan pengguna internet terutama para pelajar. Aq harap, korang sokong blogger dan yang paling penting...sokonglah blog ini!! Terus bersama 1-informasi.


Korang taw tak?? orang yang lahir pada bulan JUN niew banyak keistimewaan. Antaranya

http://4.bp.blogspot.com/_Sy-dqYXcA3c/Sv1FioP-JnI/AAAAAAAAG7A/6OE4B435QkY/s400/rahsia+bulan+kelahiran+6.png
Berfikiran jauh & berwawasan, mudah ditawan kerana sikap baik, berperangai yg lemah lembut, mudah berubah sikap, perangai idea @ mood, idea yg terlalu banyak dikepala,

bersikap sensitif, otaknya aktif (sentiasa berfikir), sukar melakukan sesuatu dengan segera, bersikap suka menangguh-nangguh, bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik, cepat marah & cepat sejuk, suka bercakap & berdebat, suka buat lawak & bergurau, otaknya cerdas berangan-angan, mudah berkawan & pandai berkawan, org yg sangat tertib, pandai mempamerkan sikap,

Mudah kecil hati, mudah kena selsema, suka berkemas, cepat rasa bosan, sikap terlalu memilih & cerewet, kurang mempamerkan perasaan, lambat nak sembuh apabila terluka hati, mudah menjadi eksekutif, suka kepada barang yang berjenama, kedegilan yg tidak terkawal, sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

Huhuhu...sedikit sebanyak yang boleh aq kongsi bersama.. Xsemua orang mempunyai nilai yang sama ape yang ditulis kat atas.. cume kajian yang terperinci mungkin membetulkan apa yang ditulis. Sebenarnya, apa yang baik itu lebih bagos kalu yang kurang baik. Mana-mana nilai diatas mungkin ade menunjukkan sikap kita sebenar. Kalu kite ase kita Xsebaik mungkin, kita boleh mengubahnya. Manusia sememang banyak perasaan hati yang sering mengganggu emosi. Yelah, cepat rase bosan, mudah kecil hati dan lain2. Allah menyuruh kita melakukan kebaikan. Adalah kita ikut perintahnya? Melakukan ibadahnya?? jika kita masih terhanyut dengan sikap malas dan jahil ini, kita tidak merasai nikmat indahnya mendapat keredhaan Allah. Oleh itu, kehidupan kita ini banyak diselitkan dengan perkara negatif dan budaya barat. Contohnya, perkara yang mudah kita lihat, apabila kita menyambut suatu kelahiran atau hari jadi seseorang, ramai pelajar menggunakan tepung untuk membaling kepada orang yang disambut itu. Perkara ini sememangnya haram untuk kita ikuti. Apa yang harus kita buat kepada seseorang yang menyambut hari kelahirannya ialah, dengan mendoakan kesejahteraan beliau, menyambut dengan doa selamat dan solat hajat, menyambut dengan mengucapkan selamat ulang tahun kelahiran dan mendoakan kebaikan untuk beliau. Mudahkan?? Apa nak buat dengan tepung?? Kan membazir nama 2...Xrugi kalau kita mendoakan kesejahteraan orang 2. Senang hati dia...huhuhu.. okelah..

http://farm3.static.flickr.com/2762/4160352959_3a76df95d8.jpg
Selamat Ulang Tahun dan Selamat Hari Jadi kepada sesape yang lahir bulan 6 niew.. banyakkan selawat dan doa untuk kesejahteraa diri. Kita jangan harapkan hadiah jew.. Oke.. wassalam.

0 Pandangan Membina!!!:

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Text Widget

Blog Archive

Powered by Blogger.

Tambah Pendapatan

Rakan Media


Awesome Reader List!!!

Google+ Followers