Saturday, May 16, 2009

GAMBAR MENARA TELUK INTAN

Assalammualaikum..sihat semua? Hari nie hafez nak postkan gambar menara Teluk Intan same macam menara Pisa...hehe..ok. Hafez ade jumpa laman web nie.. click kat sini (ArtMelayu). Tapi hafez ade postkan kat sini..senangle sesape nak copy and paste kan.. cuma diingatkan bahawa anda kena letakkan laman web yang anda cari sumber nie..Cikgu mungkin tidak akan terima jika sumber mane yang anda cari tu..


[33Condong.jpg]

tower in Teluk Intan, Perak.


Nie sebenarnya adalah menara untuk menyimpan bekalan air yang dibina oleh British dahulu...


Lihat rekabentuknya yang menyerupai bangunan Pagoda China. Rekabentuk menarik yang melindungi fungsi sebenarnya sebagai menara menyimpan air ini menyebabkannya menjadi salah sebuah bangunan utama tarikan pelancong asing.


Pintu utama nak masuk kemenara Teluk Anson.. dulu teluk intan dikenali sebagai teluk anson.



Tangga yang unik untuk pengunjung naik keatas menara nie untuk melihat bandar raya Teluk Intan.


Tingkap yang sentiasa terbuka.. aduh hai..


Inilah bahagian bawah tangki air di dalam Menara Condong Teluk Intan..unik


Suasana Bandar Raya Teluk Intan..
Ini adalah medan selera Teluk Intan..beat..ade macam2 makanan.. cakap je..kat sane juga ade pasarraye the stroe..billion..hehe..apa2.. visit perak..

GAMBAR TAMBAHAN..LAME PUNYE

Teluk Intan Leaning Tower

Teluk Intan Leaning Tower



The Clock made by J.W. Benson




PETA LOKASI MENARA CONDONG TELUK INTAN (GAMBAR WARNE)

Perak Location Map



nie saje2 nak postkan skali..mana tahu lah kan..sesape yang nak cari ISTANA RAJA MUDA TELUK INTAN..


























No comments: